15.1 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateColaborare artistică în limba engleză pentru elevii români

Colaborare artistică în limba engleză pentru elevii români

Un grup de voluntari americani din cadrul organizaţiei Corpul Păcii, profesori şi elevi români lansează un jurnal naţional de artă în limba engleză intitulat “Pacea începe cu noi”.
Elevii români de toate vârstele sunt invitaţi să depună lucrări de ficţiune, non-ficţiune, fotografie şi studio art pe tema “Pacea începe cu noi”. Cele mai bune lucrări vor fi publicate într-un jurnal de artă de 100 de pagini.
Scopul proiectului este de a promova pacea mondială prin comunicare interculturală şi exprimare liberă. Aproximativ 150 de voluntari americani Peace Corps lucrează în 39 din cele 41 de judeţe ale României, atât în oraşe mari precum Bucureşti, cât şi în localităţi mici, precum Hasmas (400 de locuitori).
Lucrările de artă prezentate de aceşti voluntari vor fi publicate în acelaşi jurnal. Elevii vor trebui să răspundă la întrebări precum:
Care este legătura dintre pace şi libertate?
Care este responsabilitatea voastră personală în asigurarea păcii în ţară, în regiunea voastră şi/sau chiar în lume?
Data limită pentru depunerea lucrărilor este 1 februarie 2009.
Elevii pot depune lucrările de artă pe site-ul organizaţiei http://www.peacecorps.ro/peacebeginswithus/ .
Modalităţi alternative de participare pot fi coordonate de catre Joël McClurg la 0733-422-273 sau Zack Baddorf la 0749-617-478.
Jurnalul va fi publicat pe internet în iunie 2009, în format PDF şi HTML. Organizatorii acestui proiect artistic speră să publice lucrările într-o carte şi să ofere câte un exemplar fiecărui elev a cărui lucrare este selectată. Cei interesaţi să participe în acest proiect sunt rugaţi să contacteze organizatorii.
Profesorii români sunt încurajaţi să îşi invite elevii să participe cu lucrările lor la acest proiect. Profesorii pot de asemenea descărca un model de plan de lecţie despre cum ar trebui scrise lucrările de pe site-ul organizatorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS